Zeebrugge verdient beter

De haven is de motor van Brugge en creëert zo een rechtstreekse en onrechtstreekse tewerkstelling. Zelfs de dienstensector heeft werk door de haven. Met de Brexit die er aan komt, moeten we gewapend zijn en NU proactief optreden. Immers bijna 50% van de traffic is van en voor UK. Dus is intens overleg nodig met alle betrokkenen over de partijgrenzen heen, zodat we samen sterk staan.

Daarvoor wil ik ijveren!

(lees verder onder de foto)

Zeebrugge verdient beter

Zeebrugge dorp

Moet aantrekkelijker worden!

De kaaien aan de oude vismijn moeten letterlijk opgefleurd worden met bloemen, zoals in andere badsteden. Nu staan de bloembakken er troosteloos bij.

De oude vismijn moet een aantrekkingspool worden voor de cruisetoeristen, zodat ze daar al wat kunnen shoppen op het gelijkvloers en er boven appartementen. Daar moet een uniek en origineel project komen, waardoor het een trekpleister wordt voor ons Bruggelingen, maar ook voor toeristen.

De cruiseschepen trekken we eerst aan om dan te zeggen tegen die mensen, er is maar beperkt bezoek mogelijk tot Brugge ! Dat is zelfmoord ! De schepen zullen verleggen naar andere havens als Le Havre en het nieuw gebouw zal er troosteloos bijliggen… Dus uiteraard moeten er bussen zijn naar Stad Brugge. Als ze 1 euro spenderen, wel dat is dan toch 1 euro. Beter iets, dan niets! Daarenboven moeten we verder kijken dan onze neus lang is en die cruisetoeristen brengen tot steden als Damme en Ieper. Zo is er een spreiding en geen te grote druk op Brugge.

Zeebrugge bad

Verdient echt beter!

De zeedijk moet dringend aangepakt worden om deze badstad te brengen naar de 21ste eeuw.

In USA leggen ze een wandelpad aan op het strand waar de wandelaar plaats heeft, maar ook de fietser of de skater. Waarom niet op ons Brugs strand? Het platform hebben we al op het strand. Waarom niet actief kijken voor optredens of festivals met overleg met de handelaars.

Transmigranten

Intussen zijn we wakker geworden dankzij mensen als Hendrik Bogaert. Illegaal is illegaal, dus kordaat aanpakken. Uiteraard die mensen bij wijze van spreken brood en water geven, maar hen ook duidelijk maken dat UK niet het paradijs is. Intussen inspanningen leveren in de landen van herkomst. Want hun paradijs moet in hun land van oorsprong liggen. Dus een heus Marshall plan is nodig voor die landen van oorsprong.

#dewegvooruit met #wouterbossuyt