Hoogtechnologisch Stad Brugge

Als we willen inzetten op een welvarende stad voor de toekomst, dan zullen we de technologie met open armen moeten ontvangen. Er zijn massaal gegevens en informatiebronnen aanwezig die we niet benutten om een aangename, bruisende en zorgeloze Stad Brugge te realiseren.

Hoogtechnologisch Stad Brugge

De weg vooruit

Uiteraard zal dat maar lukken doordat de beleidsmakers zich kunnen inleven in de belangen van iedereen!

Zo moet het toch mogelijk zijn om de verkeerslichten bij wegeniswerken of bij het openstaan van de bruggen te laten inspelen op het verkeer op basis van de noden, zodat het verkeer vlot kan doorstromen.

Zo moet het toch mogelijk zijn dat een app ons aanduidt waar er bovengronds parking is, zodat we niet nodeloos rondrijden op zoek naar een parkeerplaats.

Zo moet het toch mogelijk zijn om zij die zorgen nodig hebben hulp aan te bieden.

Zo moet het toch mogelijk zijn dat stellingen aan gebouwen, die overdreven lang geplaatst worden, automatisch in schaal worden gebracht en dat zo de taks kan aangepast worden en dus niet langer per dag moet betaald worden.

Zo moet het mogelijk zijn om de shoppers de winkels binnen te roepen door digitale reclame door middel van moderne technologie. Het winkelapparaat moet mee zijn met de tijd en het reclamereglement mag hier geen belemmering zijn.

Ook het bedrijf 'Stad Brugge' en al zijn diensten, moeten verder inzetten op de digitalisering en op de nieuwste technologieën. Immers elk bedrijf die niet mee is met de nieuwste technologie, zal voorbij gestoken worden door zijn concurrenten. Dus ook een stad moet mee zijn!

Uiteraard is verandering en nieuwe dingen niet leuk en houden we vast aan het oude bekende, maar de trein van de technologie zal niet stoppen. We hebben maar één keus ... Mee zijn met die trein!

#dewegvooruit met #wouterbosuyt